322680.8dd5717.b4f3a28500dc415a87e38174eaa3360c

Saltede knækbrødssnacks

Jeg kan simpelthen ikke lade være. Hvis det er muligt at lave en saltet snack, så skal det gøres. Denne opskrift har faktisk en lidt sjov historie.

Som mange nok ved, lider jeg af gigt i rygsøjlen, og det har været rigtig slemt. Så slemt, at jeg i 5 år var på et kemopræparat for at holde mit immunforsvar nogenlunde i skak.
Men som mange nok ved, så giver sådan noget medicin altså en voldsom kvalme. Og det førte ofte til, at jeg slet ikke kunne spise noget.

Jeg fandt dog ud af efter en del tid, at saltede ting gjorde en kæmpe forskel for min kemo. Og derfor så jeg da også mit snit til at putte ekstra salt på alt.
Selv min fantastiske kærestes knækbrød blev der kastet ekstra saltmineraler på.

Og det var så starten på dette skønherlige twist af et knækbrød.

Du skal bruge:

  • 1 stk. Knaseriet Classic kornblanding til Knækbrød (kan ofte købes på tilbud i Rema 1000)
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 dl solsikkeolie
  • 3 dl vand
  • 1 tsk. Maldon flagesalt (eller mere, hvis du er lige så salthungrende, som jeg er)

Hvordan gør du?

  • Du blander hele moletjavsen (pånær flagesalt) sammen.
  • Deler dejen i to lige store dele.
  • Placér en klump dej på et stykke bagepapir og put et ekstra stykke bagepapir henover.
  • Rul derefter (eller nærmere pres) det ud imellem de to stykker papir til det er cirka 3 mm tykt.
  • Tag det øverste stykke papir af og skær så derefter dejen ud i små stykker (dette gøres lettest med en pizzaskærer).
  • Strø flagesalt hen over – lige så tosset, som du vil ha’t!
  • Smid den i en forvarmet ovn på 170° (varmluft) i 28 minutter (eller til de er godt gyldne).
  • Tag dem ud og lad dem køle godt ned, før du skiller dem ad.
  • Gentag processen ved den anden klump dej.
  • Nyd en dejlig hjemmelavet saltet snack! HAPS!

Det kan da næsten ikke blive meget lettere, og det er en virkelig god erstatning for den usunde aftensnack.

Wel’bekåm!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *